Hem parlat sobre l’empresa familiar

Bones sensacions a la jornada sobre aspectes tributaris de l’empresa familiar que vam celebrar a Pimec Vallès Oriental el passat dia 17. La sala plena, gran diversitat d’assistents que ens van acompanyar durant dues hores parlant de les especificitat de l’empresa familiar, tant des del punt de vista organitzatiu com des de l’òptica tributària. Podem destacar la magnífica exposició que ens va oferir en Francesc Bellavista, soci director del despatx Bellavista Legal, S.L., centrada en els problemes que ens podem trobar en el funcionament d’una empresa familiar, la gestió, les confusions entre els diferents papers que juga un soci que a la vegada pot ser gerent o treballador d’una empresa compartida, la transmissió a tercers, etc.

En Carles Nicolau, advocat del mateix despatx, ens va fer veure les dificultats que poden donar-se en la successió de l’empresa o en els problemes de capacitat de l’administrador. Per la seva banda, la Julieta López-Chícheri, especialista en dret tributari internacional, ens va donar idees sobre com optimitzar els costos fiscals en la gestió d’una empresa familiar.

Per acabar, en Joaquim Malvesí, assessor fiscal, ens va fer un repàs ràpid de les novetats en matèria fiscal que apareixen en la darrera llei de pressupostos. És fantàstic com en Joaquim sap explicar de manera senzilla temes tan complexos -i moltes vegades tediosos- com el nou sistema de liquidació de l’IVA o l’ajornament d’impostos.

Ningú no es va moure de la seva cadira fins al final de la jornada, que vam rematar compartint cafè, conversa i uns deliciosos croissants elaborats pel David Fernández, propietari del restaurant D.O. de Granollers.

Gràcies a tots, sobre tot a la bona gent de Bellavista Legal i a Pimec.

foto-jornada-pimec2

foto-jornada-pimec3


Deixa un comentari